You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Con su acuerdo, nosotros y nuestros socios usamos cookies o tecnologías similares para almacenar, acceder y procesar datos personales como su visita en este sitio web. Puede retirar su consentimiento u oponerse al procesamiento de datos basado en intereses legítimos en cualquier momento haciendo clic en "Configuración" o en nuestra Política de Cookies en este sitio web.
Nosotros y nuestros socios hacemos el siguiente tratamiento de datos: Almacenar o acceder a información en un dispositivo, Anuncios y contenido personalizados, medición de anuncios y del contenido, información sobre el público y desarrollo de productos, Compartir datos y perfiles no vinculados a su identidad, Datos de localización geográfica precisa e identificación mediante las características de dispositivos

Festes de Barri

Festes de Barri

El calendari festiu de la Vila Joiosa es completa amb unes festes de barri que, de vegades, per la seua tradició o arrelament en el municipi, o per la data i lloc de celebració, es converteixen en cites ineludibles per a tots els vilers i les vileres, i també per a les visitants. Cal tenir en compte que moltes d’aquestes se celebren en plena temporada d’estiu.

Les festes de barri, com les Festes majors de Moros i Cristians en honor de Santa Marta o les de Sant Miquel, són festes obertes, amb música al carrer, activitats per als més menuts, concursos gastronòmics... En definitiva, un calendari festiu i fester que has de conservar en la teua agenda.

Ermita de Sant Antoni

Sant Antoni

És la primera festa de l'any i se celebra el cap de setmana més proper al 17 de gener, Sant Antoni Abat. Aquest sant és el patró dels animals i per això és més conegut popularment com Sant Antoni del Porquet.

Un concurs caní, la benedicció d'animals de companyia i la xocolatada amb bunyols de carabassa són alguns dels actes que se celebren dissabte. El diumenge, dia gran, a més de la processó i ballada de danses tradicionals, persones grans i menudes gaudeixen de la tradicional desfilada de carrosses i burrets, en la qual totes les persones participants vestides amb el tradicional brusó llaurador llancen els típics rotllets de Sant Antoni.

Sant Isidre Llaurador

Se celebra el cap de setmana més proper al 15 de maig. El seu acte principal és la romeria que es realitza, amb la imatge de la sant portat en un carro tradicional, des de la plaça de l'Ermita de Sant Antoni fins al pròxim Barri de Sant Isidre en el mateix llogaret. Alguns participants es visten amb roba tradicional i tots porten una canya amb romer per al camí.

Al final hi ha un esmortzar popular.

Barri Vell

Sant Pancraci

El 12 de maig se celebra la festivitat de Sant Pancraci, patró de les persones que busquen faena. Al carrer María Amada del barri vell de la ciutat sempre hi ha hagut un nínxol amb la imatge d'aquest jove sant, motiu pel que se celebren festes en el seu honor.

Actualment, es manté la missa i la processó el diumenge més pròxim a la festivitat i el veïnat de vegades celebra sopars de cabasset per a mantenir viva la convivència que suposava la celebració d'aquestes festes.

Paradís

Mare de Déu de l'Assumpció

El 15 d'agost el Barri del Paradís es vesteix de festa major per a celebrar aquesta festivitat tan arrelada entre veïns i veïnes. Una ermita al centre del barri recorda durant l'any la devoció a aquesta Mare de Déu.

Pati Fosc

Sant Bartomeu

Una xicoteta ermita en aquest tradicional barri del municipi ens recorda que, quan arriba el mes d'agost, el cap de setmana més proper al dia 24, els seus carrers s'omplin de decoracions fetes pel mateix veïnat.

Les revetlles, el concurs de paelles, els jocs i activitats per als més menuts i la processó de Sant Bertomeu pels carrers del barri són actes fixos d'aquesta celebració.

Barri Vell - Platja

Sant Agustí

Una festa tradicional que se celebra al voltant del 28 d'agost, festivitat de Sant Agustí, i que ompli de música i diversió la zona del nucli antic més propera a la platja.

Els carrers decorats esperen la baixada del sant per començar la festa. Al carrer la Bomba la Comissió de Festes ens convida a gaudir de les revetlles, balls, sopars de cabasset, Concurs de Cruet de Peix, baldeo, basi (joc tradicional a la font del passeig Sant Pere, es tiren monedes amb aigua tenyida i els xiquets han de trobar-les) i la degustació popular d’olleta de blat que atrau la gent del barri i visitants.

Costera Pastor

Sant Ramon

El 31 d'agost se celebra Sant Ramón Nonat. Una festa que serveix el veïnat d'aquest humil barri per compartir uns dies de convivència i germanor.

Activitats per als més menuts, concursos gastronòmics, concerts i vetllades musicals, i la processó del sant no falten mai en el programa d'actes d'aquestes festes que posen punt i final al mes d'agost.

Sant Blai

Et ve de gust berenar? El 3 de febrer, el Rotllo de Sant Blai és un autèntic berenar per a una vesprada diferent, especial i tradicional.

Afortunadament hi ha tradicions que es mantenen al llarg dels anys i que es transmeten de generació en generació; és el cas de Sant Blai. El 3 de febrer se celebra la festivitat d'aquest bisbe i màrtir, a qui s'invoca popularment per a curar afeccions o patologies de la gola.

La imatge de Sant Blai, venerada a la Vila Joiosa, està situada en una xicoteta ermita, de propietat privada, situada a la zona del Paradís. És tradició visitar el sant aquell dia per suplicar-li que vigile la gola i repetir-li les pregàries populars que diuen: "Sant Blai Gloriós cura'm la tos" o "Sant Blai Gloriós deixa'm al xiquet i emporta't la tos".

El Paradís está a las afueras del municipio, por lo que la visita al santo es un agradable paseo que se aprovecha para pasar la tarde en la playa o en el paraje natural de la Malladeta, cercanos ambos a la capilla. Como es habitual la repostería tradicional siempre acompaña este tipo de festividades, por lo que esa tarde la merienda se completa con el “Rotllo de Sant Blai”, un rollo dulce elaborado para la ocasión con azúcar, huevos, harina y levadura que debe acompañarse, imprescindiblemente, con un buen trozo de chocolate vilero.