You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Con su acuerdo, nosotros y nuestros socios usamos cookies o tecnologías similares para almacenar, acceder y procesar datos personales como su visita en este sitio web. Puede retirar su consentimiento u oponerse al procesamiento de datos basado en intereses legítimos en cualquier momento haciendo clic en "Configuración" o en nuestra Política de Cookies en este sitio web.
Nosotros y nuestros socios hacemos el siguiente tratamiento de datos: Almacenar o acceder a información en un dispositivo, Anuncios y contenido personalizados, medición de anuncios y del contenido, información sobre el público y desarrollo de productos, Compartir datos y perfiles no vinculados a su identidad, Datos de localización geográfica precisa e identificación mediante las características de dispositivos

Nadal

Nadal

Quan arriba el mes de desembre la Vila Joiosa es vist de Nadal. Llums i nadales adornen els carrers on es respira un ambient especial i els colors del Nadal taquen cada racó de la ciutat. Són dies de reunions, dies de compartir i gaudir amb amics i familiars. És per això que la Vila Joiosa ens ofereix al desembre diferents possibilitats per aprofitar al màxim el Nadal.

Fires artesanes amb activitats per als més menuts, concerts, teatre i espectacles al Teatre Auditori, xocolatada popular al barri vell, animació als carrers comercials perquè els xiquets i les xiquetes finalitzen les seues cartes al Pare Noel i/o als Reis d’Oirent, cercaviles nadalencs, activitats solidàries... Un ampli assortiment de ‘dolços’ per assaborir en el nostre calendari nadalenc.

Però, com dèiem, el Nadal a la Vila Joiosa té un sabor especial i no és un tòpic: per exemple, el migdia de la Nit de Nadal és ‘tradició’ eixir de tapes amb els amics als bars i a les terrasses del centre de la ciutat, i es crea un ambient molt singular i únic. La música als carrers i la màgia del Nadal converteixen aquest migdia-vesprada de Nit de Nadal en una cita que ningú vol perdre's.

Les particularitats del Nadal viler continuen també la Nit de Cap d’Any. El tradicional raïm a la Vila Joiosa té un escenari únic i propi: el centre històric del municipi, declarat Bé d'Interès Cultural, i un dels millors conservats de la Comunitat Valenciana. La plaça de l'Església, als peus de la torre del rellotge de l'Església-Fortalesa del gòtic llevantí, embolicada en colors amb les tradicionals façanes de les cases que l'envolten, és el decorat perfecte per a acomiadar l'any, i el millor lloc per a donar-li la benvinguda a l'any nou. A més del decorat, l'Ajuntament i l'Associació de la Vila Vella preparen i cuiden tots els detalls: cotilló, raïm, música i ball, barres a preus populars... i, sobretot, molt bon ambient i ganes de diversió.

A més a més, la Vila Joiosa acull, els dies previs al 6 de gener, el ‘Campament dels Reis d’Orient’. Durant uns dies la Vila Joiosa es converteix en epicentre del Nadal a la Marina Baixa, ja que és en aquest municipi on el seguici dels Reis d’Orient munta el seu campament per a poder organitzar els regals, el carbó, les cavalcades… Aquest campament, que es va crear a iniciativa de dues companyies festeres, està ple d'activitats i animació per a grans i menuts, i des d'allí parteix la Cavalcada de Reis que la vesprada del 5 de gener recorre els carrers de la ciutat i deixa un rastre d'il·lusió, fantasia i bons desitjos.

I per acabar la jornada no pot faltar un bon xocolate viler calentet per a acompanyar el tortell de reis i... a esperar els regals! Sens dubte, la cirera del pastís d'un Nadal únic.