You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Con su acuerdo, nosotros y nuestros socios usamos cookies o tecnologías similares para almacenar, acceder y procesar datos personales como su visita en este sitio web. Puede retirar su consentimiento u oponerse al procesamiento de datos basado en intereses legítimos en cualquier momento haciendo clic en "Configuración" o en nuestra Política de Cookies en este sitio web.
Nosotros y nuestros socios hacemos el siguiente tratamiento de datos: Almacenar o acceder a información en un dispositivo, Anuncios y contenido personalizados, medición de anuncios y del contenido, información sobre el público y desarrollo de productos, Compartir datos y perfiles no vinculados a su identidad, Datos de localización geográfica precisa e identificación mediante las características de dispositivos

Sant Miquel

Sant Miquel

Les Festes de Sant Miquel se celebren a l'Ermita, un barri de la Vila, el cap de setmana més proper al 29 de setembre. Són les festes més antigues de la Vila Joiosa i de la comarca, i es remunten al segle XVI quan, al desembre de 1533, el rei Carles V va concedir permís al municipi per celebrar el Mercat i la fira anual en perpetuïtat de San Miguel a Tots Sants.

Aquesta concessió reial va ser important per a la Vila, ja que va permetre la venda de productes agrícoles les collites dels quals acaben a finals de setembre coincidint amb la festivitat del patró, Sant Miquel. Anys més tard, el sant compartiria el patronatge de la ciutat amb Santa Marta, per intercedir aquesta i evitar un atac sarraí la, representació del qual ha donat lloc a les Festes de Moros i Cristians.

Tot i la importància de la Fira de Sant Miquel, les festes en honor de Santa Marta guanyaren participació i relegaren el patró a un segon lloc. Malgrat açò, segueixen sent unes festes patronals de caràcter tradicional i reuneixen un gran nombre de veïnat. Aquestes festes són un esdeveniment anual imprescindible per a tots aquells que hi vulguen gaudir d'un ambient divertit i especial.

Les festes de Sant Miquel compten amb un ampli programa d'actes, entre els quals destaquen:

- La tradicional vaqueta. Cada vesprada hi ha solta de “vaquetes” en una plaça de bous que s'instal·la per a l'ocasió i a la qual assisteixen molta gent.
- Les tapetes dels Reis. El divendres de nit les companyies de Moros i Cristians que l'any següent ocupen el càrrec de rei preparen una festa amb tapes i música per a recaptar fons. És una de les festes més nombroses en la qual se serveixen més de 15.000 tapes.
- Concurs d'All-i-oli i Concurs de Paelles. Amb molt bon ambient i diversió, fins i tot per als no concursants.
- Correfocs, concerts, jocs infantils, processó, xocolatada, focs artificials, fira...
Una festa amb sabor a tradició que marca el final de l'estiu d'aquesta localitat de la Costa Blanca.