You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Con su acuerdo, nosotros y nuestros socios usamos cookies o tecnologías similares para almacenar, acceder y procesar datos personales como su visita en este sitio web. Puede retirar su consentimiento u oponerse al procesamiento de datos basado en intereses legítimos en cualquier momento haciendo clic en "Configuración" o en nuestra Política de Cookies en este sitio web.
Nosotros y nuestros socios hacemos el siguiente tratamiento de datos: Almacenar o acceder a información en un dispositivo, Anuncios y contenido personalizados, medición de anuncios y del contenido, información sobre el público y desarrollo de productos, Compartir datos y perfiles no vinculados a su identidad, Datos de localización geográfica precisa e identificación mediante las características de dispositivos

Mare de Déu del Carme

Mare de Déu del Carme

Hi ha banderetes de paper de proa a popa en els barques de pesca i d’esbarjo. Les sirenes i els clàxons tenen un timbre diferent. “A bordo” xiquets i xiquetes, dones i homes majors, jovent... amb somriures al llavis i ambient festiu. No és un dia de treball al port de la Vila, és el dia de la Mare de Déu del Carme.

La Vila Joiosa sempre ha estat i està lligada a la mar. La indústria pesquera és una de les activitats econòmiques tradicionals més importants d'aquesta ciutat de la Costa Blanca. A la pesca cal afegir altres activitats de dinamització de l'economia local que la vinculen més a la Mediterrània: esports nàutics, embarcacions d'esbarjo...

Aquesta comunió entre la Vila Joiosa i la mar fa que el 16 de juliol, festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona de la mar, de pescadors i mariners, siga un dia entranyable i especial per a aquesta localitat costanera. Pràcticament totes les famílies han estat i estan relacionades amb la mar a través d'amics i/o familiars, motiu pel qual aquest és un d’eixos dies que s'apunta en roig al calendari viler, tot i no ser un dia de festa local.

La vesprada del 16 de juliol la imatge de la Mare de Déu del Carme baixa en romeria fins al port per iniciar la processó marinera per la badia de la Vila Joiosa. La imatge de la patrona de la mar navega en una barca de pesca mentre desenes d'embarcacions grans i menudes, pesqueres i recreatives, adornades per a l'ocasió, l'acompanyen sonant les seues sirenes.

Una instantània que desprèn gratitud, devoció i alegria, i que fa que molts obliden, només que siga per un moment, la duresa dels colps de la mar.

Com diu en la baixada de vianants que hi ha davant del Club Nàutic, que està tematitzada i dedicada als pescadors vilers: "Hi ha tres tipus d'homes: els vius, els morts i els que van per la mar".