You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Con su acuerdo, nosotros y nuestros socios usamos cookies o tecnologías similares para almacenar, acceder y procesar datos personales como su visita en este sitio web. Puede retirar su consentimiento u oponerse al procesamiento de datos basado en intereses legítimos en cualquier momento haciendo clic en "Configuración" o en nuestra Política de Cookies en este sitio web.
Nosotros y nuestros socios hacemos el siguiente tratamiento de datos: Almacenar o acceder a información en un dispositivo, Anuncios y contenido personalizados, medición de anuncios y del contenido, información sobre el público y desarrollo de productos, Compartir datos y perfiles no vinculados a su identidad, Datos de localización geográfica precisa e identificación mediante las características de dispositivos

Senderisme

Senderisme

Des de senders que comencen a peu de platja que continuen per penya-segats que tallen a la mar i ens brinden unes vistes infinites de la Mediterrània. Camins amb història que ens guien fins a torres de defensa anticorsària de segle XVI o la torre funerària millor conservada de la península.

Rutes que comencen a la costa i que continuen a la muntanya. Flora, fauna i vegetació típica mediterrània marquen el camí. Passejar entre pins, seguir la fletxa groga del pelegrí, gaudir en albes i capvespres únics, travessar l'antiga frontera dels regnes d'Aragó i Castella...

No oblides que "el senderisme i la felicitat van de la mà", segons Diane Spirce, així que a la Vila Joiosa tens múltiples possibilitats per a ser tremendament feliç.

Veure ruta Camí de Sant Jaume-Camí del Peix

La colada de la costa

La Colada de la Costa, o Sender de la Costa, uneix la platja del Torres amb la Cala de la Vila Joiosa i accedeix a la Torre de l'Aguiló (torre de defensa anticorsària del segle XVI) des d'on tindrem una vista espectacular tant de la silueta urbana (skyline), com de la badia de Benidorm i Alacant.

Aquesta ruta circular, d'aproximadament 8 quilòmetres, ens porta per un sender, perfectament indicat, que transcorre per part del vell camí ramader que travessava tota la costa vilera. Un passeig apte per gaudir en família i que ens permet perdre'ns en l'infinit blau de la Mediterrània, ja que caminem en paral·lel a la costa sobre penya-segats que tallen la mar. En el trajecte trobarem algunes cales de difícil accés excepte la del Racó de l'Conill, una platja nudista, d'aigües cristal·lines amb pedres redones i arena, molt freqüentada i en la qual els amants del snorkel gaudiran d'uns atractius fons submarins.

A més, l’assegador de la Costa ens permet gaudir de trams de costa sense edificacions, amb una gran riquesa natural. Per tractar-se d'una ruta de litoral, hem de fixar-nos en la mar per gaudir de la seua fauna, especialment aus marines, com el corb marí i, fins i tot, dofins. Quant a la vegetació, també trobem algunes particularitats pròpies de l'efecte salí, per la proximitat a la mar i els vents de la zona; per exemple, els pins naixen amb forma de bandera per protegir-se i no estar tan exposats als vents salins de la mar.

Abans o després de fer la ruta, a la platja del Torres, una platja de cant rodat i amb una enorme arbreda, hem de visitar la Torre de Sant Josep, el monument funerari de l'època romana més ben conservat de la Península.

Veure ruta

El Cantal

Aquesta ruta ens portarà al cor de les muntanyes de la Vila Joiosa. Recorre les muntanyes més altes de la Vila Joiosa i passa per l'emblemàtica penya del Cantal, el nom de la qual deriva del llatí ‘cant’, que significa pedra ‘gruixuda’, i aqueta està al costat de l'antiga frontera entre els regnes d'Aragó i Castella.

És un itinerari llarg però fàcil, ja que recorre principalment pistes forestals. Un sender de gran riquesa ambiental que ens permet gaudir de diferents aus i de la vegetació pròpia de la Mediterrània, com els pins i les mare-selves, una planta enfiladissa que, a les zones d’ombra, s'enfila entre la vegetació existent i crea un embolic de vegetació. De fet, en aquesta ruta podrem gaudir d'un dels pocs pinars que queden prop de la costa.

Des del Cantal pots organitzar diferents excursions; per exemple, baixar pel barranc de l'Aigüeta fins a la platja del Xarco, o seguir un camí per la cresta de la serra de la mola, amb impressionants vistes a la mar i a la zona d'interior. Des d'allí es pot baixar fins al pantà de l’Amadòrio, encara que aquest tram no està senyalitzat.

I recordeu que cal seguir sempre els camins traçats i reduir al mínim el nostre impacte en la naturalesa, perquè els animals no vegen alterat el seu hàbitat.

Veure ruta

Torre del Xarco

La Torre del Xarco és una torre de defensa anticorsària del segle XVI, situada en un sortint a la mar a uns 31 metres d'altura, al costat sud de la platja del mateix nom. El Xarco és una platja natural, de pedres redones i arena, tranquil•la i apta per a gossos.

Des de l'Oficina de Turisme fins a aquest paratge hi passaràs per nombroses platges del terme municipal de la Vila Joiosa, com ara el Paradís, Bol Nou, l’Esparralló i la Caleta. A més, el sender que uneix la Caleta amb el Xarco és un preciós passeig, de tot just 2 quilòmetres, que voreja el Mediterrani sobre els penya-segats que tallen la mar.

El Pantà de l'Amadòrio

La Ruta al pantà és un passeig que ens permetrà recórrer part de l'horta vilera. Descobrirem l'Ermita de Sant Antoni, un dels barris més antics de la Vila Joiosa on se celebren les festes patronals de Sant Miquel al mes de setembre, encara que les més conegudes i amb més participació són les de Moros i Cristians en honor de Santa Marta al mes de juliol. Passarem per la Creu de Pedra. És un encreuament anterior al segle XVI. Amb aquest tipus de creus es cristianitzaren els encreuaments de camins que per als romans eren llocs sagrats.

Durant la ruta trobarem també llocs de llegenda, com ara la Roca encantada, que és una penya ‘rara’ al costat d'un camí sobre la qual es conten diverses històries. La més típica és la que diu que la nit de Sant Joan la roca s'obri i d'aquesta surt una bruixa amb cintes de colors... aneu-hi amb compte no agafeu la cinta negra perquè no us portarà res de bo.

En aquesta zona també hi ha l’Olivera grossa. És un arbre monumental i un dels més antics d'Espanya, té més de 1.400 anys. El seu tronc enrevessat el converteix en un arbre especial, i també les seves dimensions: tronc de 8,9 metres, copa de 11,5 metres i 7 metres i mig d'altura.

Bancals d'oliveres, tarongers i llimeres marcaran el camí fins arribar a la presa de Pantà de l’Amadòrio. Des d'allí tenim una panoràmica perfecta del curs del riu fins a la mar. Si creuem la presa podem seguir un sender que voreja tot l'embassament i ens dóna l'oportunitat de gaudir de diferents espècies d'aus i de vegetació variada, fauna i flora pròpies d'espais humits.